ФБР издирва говорещ с американски акцент джихадист

  • 08 октомври 2014 09:44

  • 1050
  • 0
ФБР издирва говорещ с американски акцент джихадист
© gettyimages

Федералното бюро за разследване (ФБР) издирва мъж, говорещ английски със северноамерикански акцент, пише в. Лос Анджелис таймс.

Служителите на агенцията за сигурност са анализирали видео, разпространено от групировката Ислямска държава (ИД) в интернет през септември. "По-голямата част от лицето на човека е скрита", отбелязва изданието. Заради това ФБР е отправило молба всеки, който може да помогне за идентификацията на джихадиста, да се свърже със службата. Освен това службата е поискала да й бъде предоставена информация за американци, напускали страната, за да се бият на страната на радикални мюсюлмански групировки или са имали подобни планове.

Американските власти обявиха, че в събота са задържали 19-годишен мъж на летище в Чикаго. Тийнейджърът е задържан заради подозрения, че е искал да се присъедини към терористична групировка.

Шефът на ФБР Джеймс Коми наскоро заяви, че около 10 американци се бият на страната на ИД в Сирия. По думите на директора над 100 граждани на САЩ са били задържани за връзки с ислямисти.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини