Жена обезглавена на работното си място в САЩ

  • 26 септември 2014 21:30

  • 4929
  • 2
Жена обезглавена на работното си място в САЩ
©

Мъж, който бил уволнен от фабрика за преработка на храна в предградие на Оклахома Сити, обезглави жена с нож и атакувал друга служителка, след което бил прострелян и ранен от работещ в компанията, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията.

30-годишният нападател наръгал 54-годишната Колийн Хъфорд, отрязвайки главата й при нападение, което станало във фабриката на компанията "Воган фудс" в Мур. След това мъжът наръгал 43-годишната Трейси Джонсън неуточнен брой пъти, след
което бил прострелян от Марк Воган. Той е заместник-шериф от запаса и главен оперативен директор на компанията.

Докато разпитвали колеги на заподозрения, разследващите научили, че наскоро той започнал да опитва да убеди няколко от тях да приемат исляма, каза Луис.

Полицията в Мур е поискала от ФБР да помогне в следствието и да проучи миналото на мъжа поради естеството на нападението.

Джонсън и заподозреният са настанени в болница и са в стабилно състояние, посочи той.

Луис заяви, че още не знае какви обвинения ще бъдат повдигнати срещу него, допълвайки, че полицията чака мъжът да дойде в съзнание, за да го арестува.

Според полицейския представител малко преди нападението, заподозреният бил уволнен в сграда, в която се помещава отделът на компанията за човешки ресурси. Веднага след това той се насочил към входа на предприятието. Луис заяви, че не знае защо мъжът е бил уволнен.

Според архивите на Службата по наказанията в Оклахома заподозреният, когото Асошиейтед прес не назовава, защото не е обвинен, има множество религиозни татуировки, отбелязва агенцията.

Говорителка на "Воган" каза, че компанията е "шокирана и дълбоко опечалена" от нападението.

Зловещото престъпление бе извършено след няколкото обезглавявания, извършени от джихадистката групировка "Ислямска държава" и свързани с нея ислямисти, видеозаписи на които бяха разпространени показно в интернет, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4929 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.30 | 14:23

1
Бавна и мъчителна смърт му пожелавам на на гнидата джихадистка.

2014.09.30 | 14:23

2
da zaglasen sam , ama?????

Добави коментар

Водещи новини