Обама се обади на саудитския крал преди речта си за "Ислямска държава"

  • 10 септември 2014 20:13

  • 2373
  • 3
Обама се обади на саудитския крал преди речта си за "Ислямска държава"
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се обади на краля на Саудитска Арабия Абдула ибн Абдул Азиз ас Сауд, няколко часа  преди речта, в която ще обяви плана си за борба срещу екстремистите от "Ислямска държава", предаде Франс прес, като се позова на изявление на Белия дом.

Обама трябва да се срещне днес и със своя Съвет по национална сигурност, в присъствието на вицепрезидента Джо Байдън и министър на отбраната Чък Хейгъл. Утре Саудитска Арабия ще бъде домакин на арабско-американска среща в Джеда, посветена на борбата с тероризма, в момент когато Вашингтон се опитва да мобилизира съюзниците си срещу "Ислямската държава". На срещата  ще присъстват представители на САЩ, Турция, Йордания, Египет и шестте монархии от Залива (Саудитска Арабия, Бахрейн, Обединените арабски емирства, Кувейт, Оман и Катар).

Речта на Обама ще започне в девет часа вечерта (1 часа в четвъртък по Гринуич), като ще обясни стратегията на САЩ за отслабването и последващото унищожаване на джихадистката организация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2373 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
M

2014.09.13 | 22:14

3
90% от ислямистите в Европа където правят по 30 деца и паразитират се спонсорират от САУДИТСКА, техния план който работи на 200% е населяването на Европа която има малка раждаемост със ислямисти като използват меките закони (думи на Моамар Кадафи) и така да я завладеят (тяхният план който започва от 632 - времето на Мохамед)

2014.09.13 | 00:19

1
Въпросът е, къде е мястото в схемата на първия съюзник на Саудитска Арабия - САЩ?
Помпей Бозов

2014.09.13 | 00:19

2
саудитският крал е единственият човек в Света, пред който Обама се кланя!Имаше много интересен док. филм в който Баракчо си чупи кръстчето пред Краля.Мнозина може би не знаят, но Б. О е мюсюлманин

Добави коментар

Водещи новини