Видра нахапа баба до смърт

  • 05 август 2014 17:53

  • 4746
  • 0
Видра нахапа баба до смърт
©

Възрастна американка от щата Мейн беше оперирана по спешност, след като агресивна видра я нахапа до смърт. Инцидентът е станал в град Мачиас. Жената влязла да се къпе в реката заедно с внука си, когато видрата ги нападнала. Двамата заплували към брега, но видрата ги настигнала, ухапала детето, а после и баба му.

"Беше кошмар! Стоях на брега и гледах как видрата ги преследва. Беше огромна, поне метър и двайсет, със зъби като бръсначи. Помогнах на мама да излезе на брега в момент, когато видрата я беше захапала за лицето", разказва Табита Мозер, майка на детето и дъщеря на пострадалата.

Ухапванията на видрата хич не били безобидни. Наложило се бабата и внучето да бъдат хоспитализирани. На възрастната жена й е била направена операция на окото, пострадало сериозно от острите зъби на животното.

"Видрата вероятно е счела появата им за заплаха. Възможно е да е имала и малки, които е пазела. Иначе по принцип видрите са миролюбиво настроени към хората", коментира Рут Милнър, биолог и природозащитник.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини