Обама призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия в САЩ

  • 11 юни 2014 07:31

  • 899
  • 2
Обама призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия в САЩ
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият призова за затягане на контрола върху огнестрелните оръжия по повод поредната стрелба вчера в американско училище, предаде ДПА.

В отговор на въпроси по време на среща в Белия дом с представители на социалната мрежа Tumblr Обама каза, че проблемът със зачестилата употреба на тези оръжия, предимно от душевно болни хора, не се свежда до лошото здравеопазване, а до липсата на федерална регулация върху оръжията.

"САЩ не държат монопола върху лудите хора. Те не са единствената страна, която има психично болни, но ние се убиваме един друг в тези масови стрелби в размери, които са многократно по-големи от всякъде другаде", каза президентът.

После попита реторично каква е разликата и си отговори, че в САЩ хората могат да трупат огромно количество оръжие и муниции в домовете си.

Вчера ученик влезе в гимназия в щата Орегон и застреля свой съученик, преди да се самоубие.

В неделя съпруг и съпруга застреляха двама полицаи и още един човек в Лас Вегас, след което сами сложиха край на живота си.

От края на май досега имаше още няколко подобни случая - студент застреля трима души в Калифорнийския университет в Санта Барбара, в университет в Сиатъл бе убит човек и в съдебна зала в Джорджия бе застрелян маскиран мъж, опитал се да извърши въоръжено нападение.

Последвайте канала на

Весела Найденова
899 2

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.06.17 | 08:55

2
Демокрация.
Синеокия

2014.06.17 | 08:54

1
Това е символа на сащ,никога негъра тъп няма да има думата за оръжията на гражданите точка по въпроса.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини