В САЩ дадоха на съд българин, ръководил група за кредитни измами

  • 21 април 2014 15:29

  • 2992
  • 3
В САЩ дадоха на съд българин, ръководил група за кредитни измами
© Getty Images/Guliver

Предполагаемият шеф на международна престъпна група за измами с кредитни карти, който има връзки с организираната престъпност в България, е отвлякъл мъж в Чикаго, ограбил го с 800 000 долара, поръчал побой и предупредил свой конкурент, че ще бъде нарязан на парчета, съобщават федералните власти, цитирани от в. "Чикато сън".

Георги Мартов, 39-годишен мъж от илинойското село Скилър парк с прякор "Мицубишито", признал това, когато бил арестуван миналия месец, твърдят прокурори.

Повдигнати са му обвинения, заедно с други 16 обвиняеми на 26 март. Обвинен е в ръководене на американското крило на голяма мрежа за измами с банкомати, базирана в София.

Прокуратурата го обвини миналия месец, че е раздавал номера на кредитни карти, откраднати в Европа на членове на бандата от по-ниско ниво, които след това направили стотици нелегални тегления от банкомати в района на Чикаго, използвайки карти дубликати.

Твърденията в съдебните документи, внесени от прокуратурата обаче далеч надхвърлят обикновената финансова измама. Мартов, който е плейбой и комарджия, е бил видян с други лидери на българския подземен свят в хотел в София през 2012 г., докато той твърди че е бил на семейна почивка.

В тайно записан телефонен разговор от 2011 г. Мартов е казал, че друга жертва ще бъде "нарязана на парчета" в момента, в който се върне в България.

След ареста си миналия месец Мартов признал, че той и друг обвиняем, Радослав Павлов, отвлекли човек в Чикаго и му отмъкнали 800 000 долара, които последният откраднал от други криминално проявени, пише БТА.

ФБР е иззело 13 огнестрелни оръжия от дома на Мартов и смята, че той помагал на групировката си да прави по 200 000 долара седмично от скимиране на кредитни карти, допълва "Чикаго сън".

Последвайте канала на

2992 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БГ

2014.04.23 | 10:25

3
Tyка не е БГ баце...тук е Америка,законите са сурови и важат...не му завиждам на мутрягата,каквото си е надробил сега да си го сърба...

2014.04.23 | 10:24

2
Bravo na 4engetata,4e sa reagirali vednaga.
Важно!

2014.04.22 | 14:41

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини