Изчезналият самолет може да кацне на 643 писти, твърди американско радио

  • 17 март 2014 19:06

  • 3595
  • 0
Изчезналият самолет може да кацне на 643 писти, твърди американско радио
© Getty Images/Guliver

Изчезналият преди 10 дни малайзийски самолет би могъл да кацне на 643 писти в района на двата коридора, по които се водят издирвателните операции, пише в. "Фигаро", като се позовава на информация на американското радио WNYC.

Самолетът изчезна на 8 март на път от Куала Лумпур за Пекин. Данни показаха, че някои на борда е изключил системите за връзка на машината със земята. Предполага се, че това е станало на половината път от Малайзия за Виетнам и после машината е променила курса и е направила обратен завой.

На базата на сателитни данни експерти смятат, че самолетът може после да е летял над 7 часа, но докъде е стигнал така и не стана ясно.

Двадесет и пет страни участват в издирването в районите на двата възможни въздушни коридора - на север през Тайланд до Казахстан и на юг през Индонезия до южната част на Индийския океан.

Ако самолетът беше паднал, тогава негов индикатор за катастрофа, така нареченият предавател за локализиране при спешен случай, щеше да подаде автоматичен сигнал, но такъв досега не е имало. Това означава, че машината не е паднала на сушата, но ако е паднала в океана, този предавател не може да подава сигнал под водата, припомня в. "Фигаро".

Малко вероятната хипотеза, че самолетът може да е кацнал някъде, все пак не се изключва. На базата на всички тези данни, американското радио WNYC състави план на възможните писти, на които би могъл да кацне боингът.

Радиото е взело предвид такива критерии като дължина на пистата от най-малко 1,5 километра, за да може на нея да кацне Боинг 777, както и радиус от 4000 километра - разстоянието, на което би могъл да се придвижи самолетът след последната връзка с диспечерите и предвид количеството гориво, с което е разполагал.

Резултатът от анализа е 634 писти, отговарящи на условията. Тези писти се намират в 26 различни страни, от Австралия до Монголия и от Микронезия до Малдивите, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

3595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини