Ураганът Айрин удари Ню Йорк

  • 28 август 2011 06:43

  • 4273
  • 0
Ураганът Айрин удари Ню Йорк
©

Ураганът Айрин удари Ню Йорк, съобщи кметът на града Майкъл Блумбърг, след появата на дъждове и силни ветрове в града.

„Периферията на урагана най-после е над нас”, каза той на пресконференция. Блумбърг подчерта, че с предадени около 370 000 заповеди за задължителна евакуация на хора от по-ниските квартали и напълно спрян обществен транспорт, „времето за евакуация е свършило”, предаде АФП.

„В този момент, ако не сте се евакуирали, ние ви съветваме да останете на място. Основното е, че бурята започва да навлиза в Ню Йорк. Природата е далеч по-силна от нас”, каза кметът на града. 

По-рано министърът на отбраната на САЩ Леон Панета разпореди да бъдат приведени в максимална готовност 6,5 хил. военнослужещи от всички родове войски, в случай на необходимост от провеждане на спасителни операции във връзка с урагана Айрин.

„При разглеждане на постъпилите в министерството молби от властите от щатите за предоставяне на помощ при урагана, на министъра му трябваха между пет и седем минути да даде своето съгласие”, се отбелязва в документа.

На 25 август ръководството на Пентагона разпореди служещите в Националната гвардия да бъдат приведени в състояние на готовност, припомня РИА Новости.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини