Свидетелка по делото Строс – Кан поискала 5 млн. евро

  • 25 август 2011 15:39

  • 722
  • 0
Свидетелка по делото Строс – Кан поискала 5 млн. евро
© gettyimages

След като обвиненията срещу Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва бяха снети излязоха нови подробности около процеса в САЩ, пише парижкият в. "Фигаро"

Една от потенциалните свидетелки по делото срещу бившия директор на Международния валутен фонд е поискала 5 млн. евро за своето мълчание. Става дума за 38-годишна французойка, която в момента живее в САЩ. Тя твърди, че е имала връзка с финансиста, когато той бил кмет на Сарсел, град до Париж от 1995 до 1997 г., но той я излъгал.
Обвинението искало да привлече французойката като свидетел по делото за изнасилване, заведено от камериерката в нюйоркския хотел Нафисату Диало. По-късно обаче европейката предпочете да запази мълчание. Според изданието семейството на французойката получило телефонно обаждане в Сарсел и било попитано колко ще струва мълчанието на тяхната близка. Отговорът бил: 5 млн. евро. Дали сделката е била осъществена не се съобщава. Но адвокатът Диало вече е е завел дело за подкупване на свидетел. Това е не първият случай, когато жена първо се съгласява да даде показания, а после не се вявав в съда, твърди юристът.

Строс-Кан бе задържан в Ню Йорк на 14 май заради опит за изнасилване на камериерка , която е имигрантка от Африка. По-късно той бе оправдан. Процесът принуди финансиста да се оттегли от поста си и от президентската надпревара във Франция. Той бе смятан за основен противник на Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини