Спасиха 3000 петли в операция "Angry Birds"

  • 11 февруари 2014 10:53

  • 2360
  • 1
Спасиха 3000 петли в операция "Angry Birds"
©

Повече от 3000 птици бяха спасени при разбиване на мрежа за организиране на боеве с петли в Ню Йорк, предаде АП. При операцията са арестувани 9 души, срещу които са повдигнати обвинения.

При "Операция Сърдити птици" ("Operation Angry Birds") беше разбита най-голямата мрежа за боеве с петли в щата Ню Йорк и може би най-голямата мрежа в историята на САЩ, заяви главния прокурор на щата Ерик Шнайдерман.

Полицаите са действали едновременно в Куинс, Бруклин и Ълстър с помощта на шерифската служба на Ълстър и Американското общество за предотвратяване на жестоко отношение към животните.

"Боят с петли е жестока, незаконна и варварска практика, при която животните се измъчват, заплашено е здравето и сигурността на обществото, и както е известно, тя улеснява други престъпления", заяви Шнайдерман.

Зрителите на боевете с петли са плащали входна такса и допълнителна такса за сядане в тайния сутерен, където са се провеждали среднощните боеве. Отделни залози са достигали 10 хиляди долара.

В Куинс боевете са били организирани веднъж на два месеца. При полицейската операция са задържани 70 души. Американското общество за предотвратяване на жестоко отношение към животните е взело под закрила 65 бойни птици. Спасени са 50 птици от магазин за домашни любимци, собственикът е арестуван. Открити са изкуствени нокти за петлите и спринцовки, използвани за инжектиране на допинг.

Над 3000 птици са били спасени във ферма, чийто собственик събирал наем от живеещите в други щати желаещи да гледат боеве с петли.

В Ню Йорк организирането на боеве с петли и притежаването на обучена птица за турнири с такива птици се наказват със затвор  до 4 години и глоба до 25 хиляди долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.17 | 23:13

1
Я ВИЖ КВИ РАБОТИ СТАВАЛИ В НЮ ЙОРК, ДЕТО ТОЛКОВА НИ ГО РЕКЛАМИРАТ. ТИЯ КОЛИБИ НА СНИМКАТА ПРИЛИЧАТ НА ФАКУЛТЕТО!

Добави коментар

Водещи новини