Денис Родман готов да се размени със затворен в Северна Корея американец

  • 31 януари 2014 18:14

  • 1913
  • 2
Денис Родман готов да се размени със затворен в Северна Корея американец
©

Бившата баскетболна звезда Денис Родман заяви днес, че е съгласен да се смени с Кенет Бе, затворения в Северна Корея  американски мисионер, следващия път, когато посети своя приятел, севернокорейския диктатор Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

Родман даде интервю за Си Ен Ен от клиниката за рехабилитация в района на Ню Йорк, където се намира. Той заяви,  че изпитва съчувствие към семейството на мисионера. По-рано този месец бившата баскетболна звезда заяви в друго интервю, че Бе  сигурно е заслужил да бъде затворен.

Родман, който е посещавал КНДР четири пъти, каза, че не е знаел нищо за случая на Бе, когато го е споменал за първи път и  добави, че и сега не знае кой знае колко.

"Аз изпитвам съчувствие - не искам никой в никоя страна или където и да е по света да бъде заложник за нещо, което може би е направил или не", се казва в интервюто. "Бих направил всичко, ако кажат "Ще вземем Денис Родман и ще пуснем Кенет Бе", знаете  ли какво? Ще го направя веднага. Вземете ме. Ще го направя". Той освен това предложи да заведе в Северна Корея журналиста, който го интервюира.

Кенет Бе беше задържан в Северна Корея през 2012 година, докато водеше туристическа група, и осъден на 15 години  принудителен труд за подривна дейност. През януари бившият баскетболист от Ен Би Ей Денис Родман отведе свои колеги за  демонстративна игра в КНДР, пя "Хепи бъртдей" на празника за 31-вия рожден ден на Ким Чен-ун и го нарече свой най-добър приятел и велик лидер, припомня БТА.

Константин Тодоров
1913 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.01 | 21:22

1
ЯСНО БЕШЕ ЧЕ НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО.

2014.02.05 | 10:47

2
В Америка хората имат тази свобода . Тоя беше дрогиран и пиян.сега 1 седмица след като изтрезня, започна да мисли. Ти не можеш да го разбереш съдейки по това което е около теб нали?

Добави коментар

Водещи новини