Арестуван с кокаин американски конгресмен подава оставка

  • 27 януари 2014 18:19

  • 1141
  • 0
Арестуван с кокаин американски конгресмен подава оставка
© Getty Images/Guliver

Републиканец, член на Камарата на представителите на САЩ от Флорида, който беше арестуван в края на октомври за притежание на кокаин, ще се оттегли от поста, потвърди неговият офис днес пред няколко американски медии, предаде Франс прес.

37-годишният Трей Радел бе арестуван на 29 октомври при операция на Федералното управление за борба с наркотиците (ДЕА), което му устроило капан в ресторант във Вашингтон. Конгресменът си купил кокаин от агент под прикритие. Той съдействал на  властите, признал се за виновен и е започнал лечение за детоксикация в клиника в щата Флорида, без да влиза в затвора.

"Вярвам в прошката и в изкуплението", заяви тогава той и разкри, че също така е алкохолик. "Знам, че всичко това може в  крайна сметка да доведе до нещо положително и вярвам, че мога да бъда пример за милиони други, които се борят с тази болест",  допълни конгресменът.

Рейдъл излезе в отпуск след инцидента. Той бе избран през ноември 2012 г. и трябваше да изпълнява функциите си до края на 2014 година. Членовете на долната камара на парламента се избират за мандат от две години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини