Робърт Гейтс критикува външната политика на Обама

  • 08 януари 2014 08:20

  • 804
  • 0
Робърт Гейтс критикува външната политика на Обама
©

Бившият американски министър на отбраната Робърт Гейтс критикува в мемоарите си външната политика на настоящия президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предаде BBC.

Извадки от нея бяха публикувани в Wall Street Journal, преди книгата официално да е била издадена.

Гейтс, който бе на поста по време на управлението на Джорж Буш - младши и Обама, разказва в предстоящата книга за трудните отношения между Белия дом и Пентагона и при двамата държавни глави.

По отношение на военните действия в Афганистан, Обама е показвал недоверие както към опита и мнението по въпроса на висшите американски военни, така и към своята собствена стратегия за изтегляне на войските. Предшественикът му Буш, напротив, никога не е поставял под съмнение професионализма им, дори и да е показвал несъгласие с някои техни решения.

Според Гейтс такъв контрол над външната политика и отбраната в САЩ не е имало от Ричард Никсън насам.

От Белия дом в кратко изявление защитиха стратегията на Обама и припомниха, че президентът винаги се е вслушвал в различните гледни точки. От там пожелават скорошно излекуване на Гейтс след операцията му, за да може да представи книгата си.

Последвайте канала на

Весела Найденова
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини