Хилари Клинтън съставя екип за щурмуване на Белия дом

  • 07 януари 2014 13:26

  • 1662
  • 0
Хилари Клинтън съставя екип за щурмуване на Белия дом
©

Бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 сформира екип за щурмуване на Белия дом през 2016 г., пише в. "Стампа".

В него влизат ключови фигури от администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, специалисти по новите технологии и холивудски продуцент. Самата Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 вече заяви в интервю за Барбара Уолтърс по телевизия Ей Би Си, че ще обяви едва в края на тази година намеренията си за евентуално участие в президентската надпревара през 2016 г. Вероятно Клинтън ще изчака развоя на изборите за частична подмяна на състава на американския Конгрес през ноември. Това обаче не й пречи да се подготвя, пише "Стампа". Неотдавна в дома си във Вашингтон бившата първа дама извикала трима ръководители на компанията за връзки с обществеността "Дюи скуеър груп", за да я посъветват как да спечели надпреварата и как да събере възможно повече средства за кампанията си. Засега Клинтън вече има два комитета, които ще набират средства, стига тя да каже, че ще се бори за президентския пост.

В тима на Клинтън влиза Джим Месина, който беше ръководител на кампанията по преизбирането на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. В отбора на Хилари е включен и изпълнителният директор на компанията Дриймуъркс анимейшън Джефри Катсънбърг. Именно той беше сред най-големите спонсори на кампаниите на Барак Обама, осигурявайки му 2 милиона долара. Месина и Катсънбърг са много ценни попълнения за Клинтън, защото първият знае много добре как да използва новите технологии за целите на предизборна кампания, а вторият ще привлече големите пари на Холивуд - оръжието, което унищожи Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, кандидата на републиканците за президент през 2012 г.

Ценен елемент от екипа на Клинтън е и Джон Подеста, бивш началник на канцеларията на Бил Клинтън, а днес съветник на Обама.
Според приближени на Клинтън обаче тя се вслушвала най-вече в мнението на 33-годишната си дъщеря Челси.

Последвайте канала на

БТА
1662 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини