Български акушер причинил смъртта на бебе в САЩ

  • 06 януари 2014 14:47

  • 3021
  • 3
Български акушер причинил смъртта на бебе в САЩ
©

Малката Оливия Мари Коутс живяла само 5 дни, след като български акушер Георги Т. Бакърджиев фатално деформирал главата и гръбнака на бебето с форцепс по време на раждането. Сега родителите на бебето от американския щат Тексас стартират кампания във фейсбук да се спре използването на форцепс при всички раждания, пише "Труд".

Момиченцето е погребано в Порт Артур.

„Дойдоха много хора и ни подкрепиха. Сега сме в покой благодарение на всички вас. Вие наистина разбрахте нашата сърдечна болка", споделиха още съкрушените майка и баща.

Преди четири дни бащата Алън даде старта на кампанията „Финансирай ме", чиято цел бе да събере 20 000 долара, с които да бъдат платени медицинските разходи на семейството и погребението на Оливия Мари, както и да повиши информираността относно опасността от форцепсите.

Внезапната загуба на детето е истински шок за двойката, особено след като бременността на Рейчъл протекла нормално. Тя тежала само около 40 килограма и помолила да роди чрез цезарово сечение заради крехкото си тяло. Лекарите обаче отказали с мотива, че ще ѝ останат белези, съобщава още Ей Би Си Нюз.

След като започнала да ражда, сърдечният ритъм на Оливия започнал да се покачва, но на майката било казвано да чака. „Оставаха 18 часа до раждането. Рейчъл имаше температура. Изминаха пет часа, след това дойде акушера и тя започна да се напъва. Но тя бе много изморена, а бебето дори не беше в родовия канал", разказва майката на Алън.

По думите ѝ бебето не е било в правилната позиция и д-р Георги Т. Бакърджиев се е опитал да го завърти с ръце. „Не успя, след което взе малкия форцепс, за да се опита да издърпа бебето. Той не спираше с опитите си, дори си опря крака в леглото, докато дърпаше", каза още тя. „Когато той докосна черепа на детето, чухме пукване, все едно че се пука глинен съд, чухме как черепът ѝ се смазва", продължава жената.

На родилката веднага било направено цезарово сечение по спешност. Когато в крайна сметка Оливия била изродена, по думите на роднини, тя не могла да диша. Бебето веднага било прието по спешност в болница Херман, откъдето казали на родителите, че детето е получило голям брой фрактури.

Меланкон твърди, че е чула две пукания, докато лекарят е използвал форцепса. По думите ѝ бебето след това било оставено в родовия ѝ канал, докато лекарят я шил, за да може да ѝ бъде направено цезарово сечение. Родителите неотлъчно седят цели пет дни до легълцето на малката Оливия, преди тя да бъде изключена от животоподдържащите машини.

В изявлението се казва още, че болницата не може да коментира подробности около случая, но потвърждава, че ще бъде направена проверка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3021 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.08 | 16:42

2
Това е един от онези 7000 лекари, напуснали България, за които лекарският съюз ни наду главите онзи ден

2014.01.29 | 17:58

3
Ti katо си неподготвен не взимай страна Пурко. Болницата още не знае какво да предприеме нашия вече дава компетентно мнение. Е от такива като теб тая държава е заседнала на дъното. Я си заври главата в задника !!!
българин

2014.01.08 | 16:42

1
верно че вземат по хубави пари лекарите на запад, ама като убият по невнимание пациент влизат в пандиза а не като в българия,кво толкоз,следващия.

Добави коментар

Водещи новини