Барак Обама и Хилари Клинтън са най-адмирирани през 2013 г

  • 30 декември 2013 18:39

  • 1643
  • 2
Барак Обама и Хилари Клинтън са най-адмирирани през 2013 г
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и бившият американски държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 са знаменитостите, на които най-много хора по света са се възхищавали през 2013 г., предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Обама е начело на класацията на най-адмирираните знаменитости за шеста поредна година. Но тази година само 16 процента от участвалите в допитването са посочили Обама на първо място, докато през 2012 г. на първо място го бяха сложили 30 процента от анкетираните. За Обама годината белязана от поредица от скандали, свързани с разкритията за тайните американски шпионски програми и с проблемите около влизането в действие на здравната реформа. 15% процента от анкетираните са поставили Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 на първо място в класацията на жените, достойни за възхищение. Миналата година на първо място я бяха поставили 21 процента от анкетираните.

В списъка на мъжете в политиката, които са предизвиквали най-голямо възхищение през 2013 г., влизат и бившите американски президенти Джордж Буш-младши, Бил Клинтън и Джими Картър, папа Франциск, актьорът Клийнт Истууд и бившите републикански кандидати за президент Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на и Рон Пол. При жените в класацията попадат телевизионната водеща Опра Уинфри, първата дама Мишел Обама, бившият губернатор на щата Аляска Сара Пейлин, бившият държавен секретар Кондълиза Райс, актрисата Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, британската кралица Елизабет Втора, съпругата на внука й принц Уилям - Кейт Мидълтън, пакистанската тийнейджърка Маляля Юсуфзай, която беше простреляна от талибаните, и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2014.01.01 | 20:38

1
Това е първия водач на световния тероризъм с Нобелова награда.Уникален нигро-чифут.

2014.01.01 | 20:38

2
Бих искал да ти кажа някои неща но защо трябва да ти развалям спокойствието - търкаляй се в простотията. Явно ти харесва там а и компанията ви е голяма.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини