Берлускони оттегли подкрепата си за правителството

  • 26 ноември 2013 19:40

  • 893
  • 0
Берлускони оттегли подкрепата си за правителството
©

Италиански сенатори, съюзени с бившия италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 депутати официално минаха в опозиция в Сената, предаде АФП.

Това стана в навечерието на утрешното гласуване в Сената за изключване на Берлускони заради присъда за данъчни измами. Привържениците на бившия премиер отказаха да подкрепят закона за бюджета, предложен от правителството на Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през и така дадоха ясно да се разбере, че стават опозиционна сила. Това решение обаче няма да създаде опасност за кабинета, който разчита на подкрепата в горната камара освен на левицата и на тридесетина десноцентристки сенатори, които се отцепиха от парламентарната група на Берлускони.

В долната камара Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през разполага с абсолютно мнозинство.

Последвайте канала на

БТА
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини