Трима сомалийски пирати получиха 21 смъртни присъди в САЩ

  • 15 ноември 2013 09:29

  • 1806
  • 0
Трима сомалийски пирати получиха 21 смъртни присъди в САЩ
©

Двадесет и една доживотни присъди получиха в САЩ трима сомалийски пирати, признати за виновни в убийството на четирима американски граждани на яхтата "Куест" през февруари 2011 г., предаде ИТАР-ТАСС.

Решенията бяха постановени в сряда и четвъртък от съдията Ребека Смит, която води процеса в пристанищния град Норфолк, щата Вирджиния. Обвинението настояваше 33-годишният Абукар Осман Бейле, 31-годишният Шани Нурани Шейх Абрар и 27-годишният Ахмед Мусе Салад да бъдат осъдени на смърт. Според очевидци те са разстреляли четирима възрастни американци на яхтата - собственост на мисионери, доставяли библии в отдалечени кътчета на света.

Деветнадесетчленна пиратска шайка превзе яхтата недалеч от бреговете на Оман с цел да поиска откуп. Ескадрен миноносец на САЩ пристигна на местопроизшествието, но по съвет на експерт от ФБР двама морски разбойници, качили се на борда за преговори, бяха взети под стража и другите ликвидираха своите заложници. Впоследствие яхтата бе превзета от специален отряд на американския флот и пиратите, останали живи - взети в плен, напомня агенцията.

Последвайте канала на

БТА
1806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини