Кери убеждавал албанския премиер да приеме химическото оръжие

  • 09 ноември 2013 19:46

  • 1568
  • 1
Кери убеждавал албанския премиер да приеме химическото оръжие
© Getty Images/Guliver

Aлбанският премиер Еди Рама и американският държавен секретар Джон Кери разговаряха по телефона за предложението сирийското химическо оръжие да се унищожава в Албания. Това съобщи албанският външен министър Дитмир Бушати на заседание на парламентарната Комисия по външната политика, предадоха местни медии.

"Имам контакти с представители на САЩ и ЕС по предложението Албания да бъде страната, в която да се унищожава сирийското химическо оръжие. Правителството ни още не е взело окончателно решение, затова опозицията не трябва да избързва с изявления", каза Бушати.

Опозицията и няколко неправителствени организации в Албания се противопоставят на съобщенията за унищожаване на сирийско химическо оръжие в страната. Натискът върху правителството на Еди Рама продължава и става все по-интензивно и в част от албанските медии.

Председателят на албанския парламент Илир Мета заяви преди два дни, че Албания не разполага с необходимия потенциал за унищожаването на сирийския химически арсенал. В Тирана вече се състояха протести на неправителствени организации, които са против идеята на САЩ.

Последвайте канала на

1568 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2014.05.24 | 12:08

1
Терористите/Американското правителство/се чудят къде да създадат нова война.

Добави коментар

Водещи новини