Демократ стана кмет на Ню Йорк

  • 06 ноември 2013 19:51

  • 1028
  • 1
Демократ стана кмет на Ню Йорк
© Getty Images/Guliver

Местен вот в няколко американски щата привлече вниманието на света. В може би най-важния , но и най-предопределения от тях - Ню Йорк, спечели демократът Бил де Блазио. Друга емблематична фигура - републиканецът Крис Кристи беше преизбран за губернатор на щата Ню Джърси, предаде ТВ7.

Безспорно най-голям интерес предизвика вотът за кмет на Ню Йорк. Отявленият фаворит Бил де Блазио е първия демократ, избран за градоначалник на "Голяма ябълка" от 1989 г. насам, след като отвя без проблеми републиканеца Джо Лота. Де Блазио ще замени на поста милиардера Майкъл Блумбърг, който беше кмет на Ню Йорк цели 12 години.

Крис Кристи беше преизбран очаквано за губернатор на щата Ню Джърси. Кристи е понастоящем един от най-популярните лидери на Републиканската партия. Сред заслугите му мнозина изтъкват факта, че той успя бързо да ликвидира последствията от урагана Санди, ударил източното крайбрежие на САЩ през октомври миналата година.

Тери Маколиф спечели с малка преднина изборите за губернатор на Вирджиния. Бившият председател на Националния комитет на Демократическата партия и близък приятел на бившия президент Бил Клинтън е получил 47% от гласовете.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.08 | 08:16

1
Блумбърг преди кметуването не беше милиардер.

Добави коментар

Водещи новини