САЩ заявиха, че не следят комуникациите на ООН

  • 30 октомври 2013 21:38

  • 693
  • 0
САЩ заявиха, че не следят комуникациите на ООН
©

САЩ са уверили ООН, че не следят и няма да следят комуникациите на световната организация, съобщи АФП, цитирайки говорител на ООН.

ООН са отправили запитване към САЩ във връзка с шпионажа по повод публикации в пресата и са получили уверение, че американските служби не извършват и няма да извършват такава дейност в световната организация. Говорителят Мартин Несирки отказа да каже дали в миналото е имало американско наблюдение на световната организация, както съобщи през август германското списание "Шпигел".

Междувременно стана ясно, че Американската Агенция за национална сигурност (АНС) се е била прикачила към комуникационната инфраструктура между сървърите на технологичните компании "Yahoo" и "Google" и по този начин е получила достъп до данните на стотици милиони потребители, предадоха АП и ДПА, цитирайки публикация на вестник "Вашингтон пост". Програмата, чрез която това е ставало се казва "Маскюлар". Тя е различна от вече известната "Призма", чрез която се е осъществявало мащабно глобално следене на комуникациите, пише американският вестник, позовавайки се на документи, изнесени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини