Обама към АНС: Не подслушвайте ООН

  • 29 октомври 2013 21:51

  • 895
  • 0
Обама към АНС: Не подслушвайте ООН
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият наредил на Агенцията за национална сигурност (АНС) да не подслушва телефонните разговори в централата на ООН в Ню Йорк, съобщи американски официален представител, цитиран от Ройтерс.

Това решение било взето неотдавна в рамките на цялостното преразглеждане на разузнавателните програми на САЩ, след протести от страна на съюзниците, включително германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, за американско шпиониране на чуждестранни държавни глави.
"Съединените щати не осъществяват контрол с помощта на електронни средства върху централата на ООН", заявил източникът, пожелал анонимност. Той не потвърдил, че по-рано АНС е подслушвала телефоните на чуждестранни дипломати в ООН.

Подобни програми са строго секретни, макар че някои детайли от тях бяха разкрити от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, отбелязва агенцията.

Последвайте канала на

БТА
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини