Обама наредил да спрат да подслушват Меркел

  • 29 октомври 2013 07:31

  • 907
  • 0
Обама наредил да спрат да подслушват Меркел
© Getty Images/Guliver

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е прекратил подслушването на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и на други лидери, след като по-рано тази година разбрал, че Агенцията за национална сигурност (АНС) следи комуникациите на високопоставени световни политици.

Това твърди в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира правителствени източници. Според изданието Белият дом узнал за програмата едва след като през лятото в медиите изтекоха разкритията на Едуард Сноудън за шпионските програми на американските тайни служби.

В отговор администрацията на Обама е започнала вътрешно разследване, което установило, че обект на подслушване са били телефоните на 35 световни лидери. След това по нареждане на президентството някои от програмите за наблюдение, включително на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и други световни лидери, са били прекратени. Все пак в. "Уолстрийт джърнъл" уточнява, че Белият дом не е спрял окончателно всички подобни програми, тъй като чрез тях САЩ получавали полезни разузнавателни данни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини