4 имигрантки се удавиха край САЩ

  • 16 октомври 2013 18:13

  • 984
  • 0
4 имигрантки се удавиха край САЩ
©

Четири жени загинаха и десет души бяха задържани, след като кораб с над дузина пътници, между които жители на Хаити и Ямайка, потъна край Маями, предаде АП.

Бреговата охрана на САЩ е отговорила на сигнал за бедствие около 1 часа през нощта. Властите са били уведомени за преобърнал се развлекателен кораб на повече от 10 километра източно от Маями. Девет души са били открити да се държат за корпуса. По-късно е било установено, че те са жители на Хаити и Ямайка. Десети е бил отведен с лодка до Маями бийч, където му е оказана медицинска помощ и е освободен. Групата е задържана и детективи проучват дали става дума за операция по трафик на хора. От водата са извадени телата на 4 жени, чиято националност не се уточнява.

Бреговата охрана е прекратила издирването на оцелели, съобщи капитан трети ранг Дарън Капрара. Корабът е бил претоварен и не е имал спасителни жилетки. Имигранти от Хаити, Куба и други карибски страни редовно се опитват да достигнат САЩ с негодни за плаване съдове. От 1 октомври насам бреговата охрана вече е заловила 93 хаитяни и 17 кубинци. Броят на загиналите в морето при опити да достигнат САЩ е неизвестен.

Кубинците, които достигнат САЩ, обикновено получават разрешение да останат. Тези, които бъдат заловени в морето, обикновено се изпращат обратно. Имигрантите от други страни не получават същото отношение.

Последвайте канала на

БТА
984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини