Джон Кери: Ще продължи мда изпълняваме ангажиментите си в Азия

  • 05 октомври 2013 19:45

  • 739
  • 0
Джон Кери: Ще продължи мда изпълняваме ангажиментите си в Азия
©
Неработещата администрация на САЩ няма да промени ангажиментите на Вашингтон в Азия и другаде по света, увери американският държавен секретар Джон Кери на срещата на върха на Организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество на остров Бали, съобщиха БТВ новините.

Във форума трябваше да участва и президентът Барак Обама, който остана във Вашингтон заради продължаващата вече пети ден криза с американския бюджет. Освен Индонезия, Обама планираше да посети още Бруней, Малайзия и Филипините.

Заради блокирането на държавния апарат бяха отложени и важни търговски преговори между САЩ и Европейския съюз идната седмица в Брюксел.

Без да драматизира проблема, Джон Кери все пак призна, че той неминуемо ще има отражение по света. „Ситуацията е временна, но ако продължи твърде дълго или се повтори, ще възникнат съмнения относно волята или способността на САЩ да продължат външнополитическия си курс. Случаят обаче няма да бъде такъв” увери държавният секретар.

Вече пети ден редица федерални институции не работят и близо 800 000 държавни служители са в принудителен неплатен отпуск. Част от тях организираха протест пред Капитолия с искане час по-скоро да се намери изход от ситуацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини