Осама предизвика скандал в САЩ

  • 11 август 2011 13:57

  • 2164
  • 1
Осама предизвика скандал в САЩ
©

Политически скандал разтърси САЩ, пише в. Лос Анджелис Таймс.

Конгресменът Питър Кинг изпратил писма до ЦРУ и Пентагона да провери дали в сценария на филма на Катрин Бигълоу за Осама бин Ладен няма секретна информация. Законодателят смята, че Белият дом е могъл да предостави на режисьорката на спечелилия "Оскар" "Войната е опиат" и компанията Sony Pictures секретни данни за операцията на 1 май, при която бе убит терорист номер едно. Кинг е също така обезпокоен от факта, че лентата ще излезе по американските екрани три седмици преди изборите за президент през 2012 г. "Филмът може да стане реклама за Барак Обама", твърди конгресменът.
От Белия дом отговориха, че дали информация на кинаджиите за операцията в пакистанския град Аботабад, но тя не е била засекретена. Администрацията на държавния глава нарече твърденията на Кинг "смешни".

Катрин Бигълоу твърди, че работата над филма е започнала още през 2008 г. След убийството на Осама те решили да включат сцена от операцията от убийството на бин Ладен. Тя също отрича филмът да има каквато и да е било политическа основа. Ликвидирането на Осама е плод на усилията на трима президенти – Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, се казва в нейното изявление.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2164 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.14 | 00:39

1
Измисления от тях човек предизвиква измислен скандал!

Добави коментар

Водещи новини