Британска фирма: Облекчете правилата за имигрантите

  • 30 септември 2013 09:34

  • 1264
  • 1
Британска фирма: Облекчете правилата за имигрантите
©

Великобритания да облекчи правилата за наемане на чужденци, това се посочва в доклад на фирма за подбор на персонал, пише в. Файнейшъл таймс.

Компанията посочва, че Обединеното краставо изпитва остър недостиг от висококвалифицирана работна ръка. Липсата на добре подготвени работници може да забави излизането на страната от икономическата криза, заявяват от ръковоството на фирмата. Сред най-засегнатите сектори са петролната и газовата, енергийната, IT и строителната индустрия. В Европа единствените държави, където проблемите с недостига на квалифицирана работна ръка са по-сериозни, са Испания, Португалия и Ирландия.

Компанията в доклад, който анализира състоянието на пазара на труда, се предлага правителството на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да преразгледа имиграционната си политика, за да привлече повече квалифицирани работници на местно ниво, като повтори предложението на кмета на британската столица Борис Джонсън за вкарването в столицата повече хора с опит в технологиите и текстилната индустрия.

Натискът на трудовия пазар във Великобритания се увеличава. Твърде много позиции за квалифицирана дейност са незаети, заради все по-големия недостиг на квалифицирана работна ръка. Това възпрепятства растежа на компаниите и ограничава икономическите перспективи във време, в което трябва да се насърчава устойчиво възстановяване, аргументира се авторите на документа.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
това вече е върхът

2013.10.01 | 17:54

1
"Обединеното краставо" - СПРИ ВОДКАТА БЕЕЕЕЕ

Добави коментар

Водещи новини