Американците не харесват дипломацията на Обама

  • 25 септември 2013 10:10

  • 814
  • 0
Американците не харесват дипломацията на Обама
©

Четиридесет и девет процента от американците не одобряват начина, по който президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ръководи външната политика, пише в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на ново допитване до общественото мнение.

Едва 40 процента одобряват външнополитическите усилия на президента. В предходно допитване от юли неодобрението за външната политика на Обама беше с 10 процента по-ниско. Допитването показва още, че 52 процента от американците не одобряват начина, по който Обама се справя със ситуацията със Сирия. Четиридесет и четири процента пък са против начина, по който Обама ръководи връзките с Иран.

Резултатите са публикувани в момент, в който Обама дава шанс на дипломацията за разрешаването на сирийската криза и е отворен към диалог с Иран по иранския ядрен въпрос, отбелязва вестникът. Относно Сирия 82 процента от американците подкрепят споразумението между САЩ и Русия за контрол върху сирийския химически арсенал, сочи допитването. Но повечето от анкетираните не вярват, че сирийското правителство ще спази споразумението.

Във връзка с Иран един от четирима анкетирани смята, че връзките с Техеран ще се подобрят през следващите години, докато една трета са уверени, че те ще се влошат.

Последвайте канала на

БТА
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини