"Старбъкс" помоли клиентите си да не влизат въоръжени

  • 18 септември 2013 12:48

  • 881
  • 0
"Старбъкс" помоли клиентите си да не влизат въоръжени
©

Американската кафе-верига "Старбъкс" предприе промяна в досегашната си политика на съобразяване с местното законодателство на всеки отделен щат и обяви огнестрелните оръжия за нежелани в своите заведения, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Решението съвпада с все по-разгорещения дебат в САЩ за правото на носене на оръжие, който се развихри по повод случаите на масова стрелба напоследък, предаде БТА.

Повод за промяната в доскоро отворената политика на "Старбъкс" е нарастващото използване на заведенията от веригата за акции на защитниците на правото на носене на оръжие като например серията от събития под наслов "Ден за признателност към Старбъкс". Според изпълнителния директор на компанията Хауърд Шулц тези събития създават погрешно впечатление, че позицията на "Старбъкс" е в подкрепа на откритото носене на оръжие. Шулц
припомни, че заведенията на "Старбъкс" съществуват, за да предоставят безопасен и приятен отдих от тревогите на
всекидневието.

Досегашната политика на "Старбъкс", които имат близо 7000 заведения в САЩ, беше да се съобразяват с разпоредбите на местното законодателство за носене на оръжие и да не създават проблеми на въоръжените клиенти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини