САЩ се готвят за кибер атака

  • 02 септември 2013 06:33

  • 1044
  • 0
САЩ се готвят за кибер атака
©

ФБР и Министерството за вътрешна сигурност на САЩ са засилили мерките за сигурност срещу евентуална кибер атака заради предстоящите удари срещу Сирия, предаде Си Ен Ен.

Главната опасност идва от „Сирийската електронна армия", която за последен път пое отговорност за хакерската атака срещу сайта на в. „Ню Йорк таймс" от 28 август.

Това не е първата атака срещу водещото американско издание. На 14 август интернет страницата и мобилните приложения на в. „Ню Йорк таймс" също бяха недостъпни за няколко часа.

През януари в. „Ню Йорк таймс" беше цел на хакерска атака, при която бяха откраднати паролите на 53 служители. Това се случи дни след като вестникът публикува серия от критични материали за благосъстоянието на китайския премиер Вън Дзиябао, натрупано чрез частни сделки.

„Сирийската електронна армия" неколкократно пое отговорността за пробиви в сайтовете на редица влиятелни медии и на акаунтите им в Twitter. От действията на групата пострадаха АП, АФП, така и вестниците „Файненшъл таймс", „Вашингтон пост" и Би Би Си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини