Невиждан гаф! Буш-старши изказа съболезнования на близките на Мандела

  • 01 септември 2013 21:20

  • 63
  • 3
Невиждан гаф! Буш-старши изказа съболезнования на близките на Мандела
©

Представители на американския президент Джордж Буш-старши направиха невиждан гаф, изпращайки от името на бившия стопанин на Белия дом съболезнования на семейството на Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския.

„Барбара и аз скърбим за кончината на един от най-великите хора, вярващи в свободата. Имахме честта да го познаваме“, се казва в изявлението, разпространено от пресслужбата на Буш-старши.

Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския беше човек с огромно мъжество, който промени хода на историята на своята страна. Ние винаги сме се отнасяли с огромно уважение към президента Мандела и изразяваме най-искрените си съболезнования на семейството и съотечествениците му“, се казва още в изявлението, съобщава "Ю Ес Ей Тудей“.

Официалният представител на Буш Джим Макграт вече поднесе своите извинения във връзка с неприятния гаф. „Това е изцяло моя вина. Неправилно прочетох заглавието (в новините за състоянието на Мандела), заради което и допуснах тази глупава грешка. Поднасям на всички своите извинения“, пише Макграт в профила си в Туитър.

95-годишният Нелсън Мандела днес бе изписан от болницата в критично състояние и ще бъде лекуван в дома си край Йоханесбург. Бившият президент на ЮАР бе хоспитализиран на 8 юли с обострена белодробна инфекция. По време на престоя си в затвора по време на апартейда той е боледувал от туберкулоза.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
63 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Центурион

2013.09.04 | 09:20

3
Ей така става когато си свикнал еврейските милионери да мислят вместо теб!

2013.09.02 | 11:07

2
Шибани сатанисти !!!
гошо

2013.09.02 | 11:07

1
Американски хухавели.

Добави коментар

Водещи новини