САЩ изострят тона срещу Сирия, готвят военни действия

  • 26 август 2013 16:22

  • 1807
  • 1
САЩ изострят тона срещу Сирия, готвят военни действия
©

Администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият втвърдява позицията си срещу Сирия и подготвя планове за възможни военни действия, отхвърляйки като твърде закъсняло предложението на режима инспектори на ООН да бъдат допуснати да проверят района, за който Съединените щати вярват, че Дамаск е използвал химическо оръжие миналата седмица.

Белият дом и Пентагонът сигнализираха, че САЩ не бягат от възможна конфронтация, въпреки очевидните усилия на сирийското правителство да намали напрежението, като пусне инспекторите на ООН да посетят района край Дамаск, където според твърденията стотици са били убити с химическо оръжие, пише "Уолстрийт джърнъл".

Ако Обама се реши на военни действия, то той ще предпочете да го направи с подкрепата на Съвета за сигурност на ООН. Но официални източници твърдят, че той може вместо това да реши да работи с международните си партньори - НАТО или Арабската лига.

"Ние ще се консултираме с ООН. Те са важно направление, но не са единственото", каза висш служител от президентската администрация.

През последните дни Пентагонът разположи още военни кораби в източната част на Средиземно море, а американските военни самолети осъвремениха военните си възможности, включващи ракетни удари по цели на режима. През уикенда Белият дом проведе няколко срещи на високо равнище, но Обама все още трябва да реши как да се действа занапред.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
koci

2013.08.28 | 20:34

1
izrael trqbva da si plati tozi pyt i ako arabite ne udarqt izrael sled udara po siriq znaì sa glupaci.A sega 6te vidim kolko e jelezen jelezniq kupol na izrael.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини