Обама обвини републиканците за понижаването на рейтинга на САЩ

  • 07 август 2011 08:48

  • 1988
  • 0
Обама обвини републиканците за понижаването на рейтинга на САЩ
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият намекна, че републиканците имат вина за това, че рейтинговата агенция „S&P” понижи кредитния рейтинг на страната, предаде РИА Новости.

„През последните няколко седмици и месеци президентът нееднократно призоваваше за съществено съкращаване на дефицита чрез дългосрочни системни изменения и доходи чрез данъчна реформа, с приемане на допълнителни мерки за създаването на работни места и засилване процеса на икономическо възстановяване.

Ето защо президентът настояваше за постигането на мащабна договореност, която да предвижда всички тези елементи и която изискваше компромис и сътрудничество от всички участници в преговорите”, съобщи говорителят на Белия дом Джей Карни.

По-рано кандидатът за президент на САЩ и член на камарата на представителите в конгреса Мишел Бакман се обърна към Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият с призив да уволни финансовия министър Тимъти Гайтнър във връзка с първото в историята понижаване на кредитния рейтинг на САЩ.

Последвайте канала на

1988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини