Обама: Mожем да кажем с увереност, че Корея е победа

  • 28 юли 2013 12:05

  • 1800
  • 7
Обама: Mожем да кажем с увереност, че Корея е победа
© Getty Images/Guliver

На честване на 60-годишнината от примирието, сложило край на Корейската война, президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви в събота, че войските на САЩ и техните съюзници са постигнали победа в този конфликт, предаде Ройтерс.

Краят на войната достигна задънена улица през 1953 г., с липсата на мирен договор в резултат на демилитаризирана зона, която сега разделя Северна и Южна Корея. Пхенян отбеляза деня с масивен военен парад и обяви, че е победил въс войната.

"Ето, днес, можем да кажем с увереност, Корея е победа", заяви Обама пред ветерани от войните от САЩ и Южна Корея.

"Когато 50 милиона южнокорейци живеят на свобода ... в рязък контраст с репресии и бедността на север, това е победа, това е вашата наследство", каза той.

Корейската война започва през 1950 г., когато САЩ с одобрението на ООН изпрати войски за борба с нахлуването на Севера от Юга.

Министърът на отбраната Чък Хейгъл, заместник-председателя на Съвета на началник-щабовете адмирал Джеиймс Уинифелд и представители на правителството на Южна Корея присъстваха на събитието.

"Това примирие не е в резултат на преговорите само на масата", каза Ким Юнг-Хун, председател на Национлания комитет на Южна Корес. "То бе подписана след безкрайни битки, безброй жертви и болка, понесени от нашите ветерани и техните опечалени семейства."

"За разлика от Втората световна война, Корея не стимулира нашата страна. Тези ветерани не се върнаха към паради. За разлика от Виетнам, Корея не предизвика раздори в нашата страна. Тези ветерани не се върнаха към протести", заяви Обама.

"Нашите съюзници и противници трябва да знаят, Съединените американски щати ще поддържат най-силната армия, която светът някога е познавал, винаги", заяви Обама. "Това е, което правим."

Последвайте канала на

1800 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
.

2013.09.01 | 22:38

7
Жалки сте всички, който плуете само. Радвам се на коментар 2, той казва поне истината, а не се въргордява като коментар 1. Не сме най-голямата сила на Света, а сме просто марионетки на големите сили.
koci

2013.09.01 | 22:37

6
Вярно е Америка победи в Кореая.Ха ха ха абе тая черна маймуна май много филми е гледал.Победили да ама без атомна бомба трябват гащи.Китай и днес могат да им сритат задниците.
s

2013.09.01 | 22:36

1
е те и във Виетнам победиха с тактическо отстъпление, а Корея е още един от многото провали на америка да установят пълно господство над този полуостров
Роналд Рейгън

2013.09.01 | 22:36

3
Роналд Рейгън - Враг №1 на Тутракан. Хората имат двор, имат и ограда. Имат индустрия, препитание и бъдеще. Имат си и армия да ги пази. Ние имаме цигански катуни (вече законни) и армия като слънце (като ги погледнеш и те болят очите). Иначе пък сме морално извисени ако чуеш тоя под мене. Жалко,че скоро физически няма да ни има. Подозирам и, че няма на никой да липсваме.

2013.09.01 | 22:36

5
От кого да ги пази бе приятелю??? От " ТЕРОРИСТИТЕ " .. хахахаха .. това техните манипулации и пропаганда нямат граници. Сами си бутнаха кулите близнаци, сами си правят атентати и после живеещите по пещерите "терористи" на другия край на земята са им виновни. И да съм написал, че НИЕ сме морално извисени?? НО виж ако летвата за морал са ХАМЕРИКАНЦИТЕ значи, и циганите са моралисти. Те поне не са избили, отровили, заробили и експлоатирали милиони човешки същества.

2013.09.01 | 22:36

4
БАТ ти черния наглец ! В Корея така ги найбаха, че ген. Макартър искаше да употребят ядрено оръжие ,за да спасят положението . Добре ,че се споразумяха да разделят страната .

2013.09.01 | 22:36

2
"Нашите съюзници и противници трябва да знаят, Съединените американски щати ще поддържат най-силната армия, която светът някога е познавал, винаги", заяви Обама. "Това е, което правим." Първо, вие давате толкова пари за "вашата армия" колкото всички останали страни взети заедно не дават. Второ вашите войници са войници само по филмите и компютърните игри. Трето машините ви за убиване никога няма да Ви направят по-достойна нация, нация с традиции, история и бъдеще. Каква гордост е да си Хамериканец?? Бивш европеец [бандит, престъпник или достатъчно беден] или африканец [роб] в далечното минало, единствените "хора" използвали ядрено оръжие срещу хора в не толкова далечното минало, и морално деградирала нация с ниво на интелигентност граничещо с това на средно интелигентна маймуна, управлявано от алчни и егоистични завоеватели и убийци, поклонници на дявола в настоящето.. ГОСПОД ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯ С ВАС УБИЙЦИ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини