САЩ са изтрили данните за следенето

  • 28 юни 2013 09:56

  • 1691
  • 3
САЩ са изтрили данните за следенето
©

Информацията за електронната кореспонденция на граждани на САЩ и чужденци е била изтрита, предаде РИА Новости.

Директорът на Агенцията за национална сигурност (АНС) Кит Александър заяви, че всички данни, събрани от ръководената от него служба, са изтрити. По този начин той реагира на твърденията на британския в. Гардиън за това, че програмата е била започната при Джордж Буш-младши и продължила при сегашния президент Барак Обама. Според Александър програмата е била закрита през 2011 г. "Инициирахме дебат, като твърдяхме, че програмата няма потенциал да спре терористите. Ние я закрихме. Всичките данни бяха унищожени преди две години", подчерта Александър.

Програма е имала за цел събиране на данни за писмата по електронната поща на американци и чужденци, пребиваващи на територията на САЩ. Били са събирани данни за акаунтите и IP-адресите от използваните в Америка компютри. Съдържанието на съобщенията обаче не се е анализирало.

Изявата на ръководителя на силовата структура идва на фона на скандала с Едуард Сноудън. Бившият сътрудник на ЦРУ разпространи секретна заповед за следенето, извършвано от ЦРУ и АНС. В момента той все още се намира на терминал на московското летище Шереметиево.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1691 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Like bird

2013.07.02 | 22:57

3
ТОЗИ ЗА ГЕРОЙ ОТ " УМИРАЙ ТРУДНО 4 " ЛИ СЕ ИЗЯВЯВА ????
Mydrec

2013.07.02 | 10:27

1
Не се изживява, а бяга от неизбежната съдба. Разгласяване на такава тайна предизжика много правилна реакция от властите в Америка.
Мъдрец

2013.07.02 | 22:57

2
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини