Обама очаква среща с талибаните

  • 19 юни 2013 06:57

  • 733
  • 0
Обама очаква среща с талибаните
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият окачестви планираните преговори на САЩ с талибаните като важна първа стъпка в прекратяването на войната в Афганистан. Държавният глава на Щатите обаче предупреди, че предстои дълъг и тежък път към постигането на тази цел.

Срещата между представители на САЩ и на талибаните е планирана да се проведе в Катар. На нея ще се обсъдят мирния изход от продължаващата десетилетие война, която започна след атаките от 11 септември 2001 г., предаде АФП.

Воденият от Афганистан мирен процес е най-добрият начин да се сложи край на насилието и да се подсигури стабилност в страната и региона, обяви Обама след разговор с президента на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 по време на срещата на върха на Г-8 в Северна Ирландия.

По думите му, това е важна първа стъпка по пътя на мира. Въпреки че сме едва в началото, очакваме да се сблъскаме с много трудности. Фактът, че страните имат шанса да преговарят и обсъждат бъдещето на Афганистан, обаче е много важен, заключи американският президент.

Последвайте канала на

733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини