Запали се най-големият круизен кораб

  • 29 май 2013 08:35

  • 4366
  • 0
Запали се най-големият круизен кораб
©

Пожар, избухнал на борда на круизния кораб „Royal Caribbean", наложи евакуацията на 2200 пътници, които не успели да продължат луксозното пътешествие, съобщи Би Би Си.

Корабът отплавал от Балтимор в петък, но на път за Бахамските острови туристите трябвало да бъдат евакуирани. При инцидента няма сериозно пострадали пътници. За няколко часа ситуацията била овладяна, пише "Репортер".

На борда имало 2224 пътници и 796 души екипаж, които са в безопасност в стабилно здравословно състояние.

Междувременно пък близо 100 души са в неизвестност след инцидент с ферибот в Малайзия, който се е ударил в камъни на дъното на река Раджанг в малайзийската част на остров Калимантан и се е преобърнал, предаде РИА Новости.
„Претовареният съд, на борда на който са се намирали повече от сто пасажери, се е преобърнал в бързоводната река. Предполагаме, че на борда на ферибота е имало жени и деца", заяви началникът на полицията в град Белага в малайзийския щат Саравак.

Според данните плавателният съд е бил с капацитет 74 души, но на борда му е имало повече от 100 души. Може би някои от пътниците са успели да доплуват до брега на реката. Според някои оценки на борда на ферибота може да са останали до 30 души.

Корабът с размери 361 м. дължина и 66 м. широчина може да приеме 6360 пътници, за които ще се грижат 2100 души екипаж от 65 националности.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини