Оправдаха майка убила дъщеря си, в детето се вселило Сатаната

  • 17 май 2013 06:56

  • 3416
  • 1
Оправдаха майка убила дъщеря си, в детето се вселило Сатаната
©

Жена от Нантъкет в САЩ уби тригодишната си дъщеря, защото детето било обсебено от дявола. Съдът обаче не я призна за виновна заради нейна психична болест. 28-годишната Дора Теджада бе призната за невинна от съдия в съда на Върховния съд Нантъкет.

Tой постанови жената да постъпи за шест месеца за лечение в психиатрична болница. След гореспоменатия срок на нея ще й бъде направена нова експертиза, която трябва да установи, дали тя да остане в лечебното заведение или да бъде освободена. Теджада, чистачка на домове родом от Салвадор, е задушила тригодишната Никол Гарсия в дома си през март 2011 г. Теджада е казала на следователите, че Господ й наредил да натика роза в гърлото на момичето, за да изгони дявола от нея. Теджада също си е пъхала ръката в гърлото на детето, добавиха от полицията.

Трите психолога, ангажирани от защитата, обвинението и съда, за да направят оценка на Теджада, стигнаха до извода, че нейното крайно биполярно разстройство и психоза са я направили неспособна да разбира какво върши, че тя не може да отговаря за действията си пред закона в деня на убийството на дъщеря й, съобщава Cape Cod Times.

Обвинението не оспори експертизите. „Всичките доказателства – показанията, физическите доказателства, всичко – подкрепят становището на експертите по случая“, каза заместник-прокурорът на окръг Нантъкет Шарън Тибюлт.

В хода на тридневния съдебен процес, приятели и роднини описаха Теджада като грижовна и отговорна майка, чийто религиозност се е увеличила, когато тя посетила семинар седмица преди убийството. Единият от психиатрите също е отбелязал, че Теджада страда от около десетилетие от хронична депресия и е имала трудно детство в Салвадор.

Полицията била извикана в дома на Теджада през март 2011 година, която им казала, че Светият дух говори през нея. Стражите на реда намерели Никол поставена на маса. Първоначално Теджада казала на полицаите, че е паднала от дивана заедно с Никол, докато спали. Събудила се, когато хора я питали, дали някой не е наранил дъщерея й.

По време на разпита си тя е пяла псалми и се е молела на Господ. Когато била оставена сама в стаята за разпити, тя се е престорила, че е разпната на кръст в течение на няколко минути. Жената била откарана в болница, когато следователите видели, че парче кожа й виси от ръката.

Докато я лекували в болницата, тя признала, че е напъхала в гърлото на дъщеря си роза, за да изгони демоните, защото Господ й бил казал, че трябва да г направи. После тя обяснила на пастора си, че розата всъщност била нейния юмрук, а дяволът й ухапал ръката с устата на Никол

Последвайте канала на

Novini.bg
3416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.20 | 18:30

1
.... a в ридактора се вселило дошъта на едно циганин.

Добави коментар

Водещи новини