САЩ ще санкционира мафиоти по света

  • 27 юли 2011 06:39

  • 1317
  • 0
САЩ ще санкционира мафиоти по света
© интернет

САЩ въведоха санкции срещу няколко международни престъпни групи, сред които италианската камора и мафиотски банди в Япония, Мексико и бивши съветски републики, предаде АП.

Министерството на финансите обвинява камората във фалшифициране на пари, трафик на наркотици и разпространяване на пиратски стоки под форма на хард дискове, дивиди, облекло и софтуер, които вредят на пазара за американски стоки.

Санкциите предвиждат замразяване на авоарите на бандите под американска юрисдикция и забраняват на американци да правят сделки с тях. Мерките вземат на прицел и японската якудза, за която се смята, че се занимава с търговия на наркотици, контрабанда на оръжие и хора, проституция и сексуална експлоатация.

Така нарецения братски кръг, който действа предимно в Източна Европа и Централна Азия, също попада под удара на икономическите санкции, заедно с мексиканския наркокартел Лос Сетас.

Дейността на международните престъпни организации застрашава стабилността на политическите и икономическите системи в света, предупреди американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. "Стигнах до извода, че дейността на крупните транснационални престъпни организации е достигнала такива размери, че те застрашават стабилността на международните политически и икономически системи", посочи Обама в президентския указ, с който се въвеждат санкциите.

Междувременно в телевизионно обръщение до нацията Обама предупреди, че ако преди крайния срок - 2 август, не бъде постигнат политически компромис между демократи и републиканци в Конгреса за повишаване на тавана на вътрешния дълг, това ще нанесе "неизчислима вреда" на САЩ, според израза на бившия президент Роналд Рейгън. Това бе седмото обръщение на Обама към нацията, откакто встъпи в длъжност през 2009 г. Предишните бяха посветени на големи национални проблеми като войната в Афганистан и убийството на Осама бин Ладен, отбелязва Ройтерс.

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите и на демократите в Сената представиха различни планове. Обама подкрепя предложението на лидера на мнозинството в Сената Хари Рийд, който ще ореже $2,7 трилиона бюджетни разходи за 10 години. Планът на Рийд не включва нови данъчни приходи, както настояваше Обама, но за разлика от плана на републиканците вдига тавана на дълга и през 2013 г. - след изборите през ноември 2012 г. за президент и Конгрес - условие, което е ултиматум на президента.

Планът на Камарата за двустепенно орязване, който започва с орязване на разходите с около $1,2 трилиона за 10 години, със сигурност ще бъде отхвърлен от Обама, защото ще вдигне лимита само за няколко месеца, което означава, че ще трябва да се ревизира отново в началото на идната година на избори.

Последвайте канала на

1317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини