Почина един от реалните прототипи на "Семейство Симпсън"

  • 08 май 2013 17:55

  • 2668
  • 0
Почина един от реалните прототипи на "Семейство Симпсън"
©

Майката на създателя на световноизвестния американски анимационен сериал "Семейство Симпсън" (The Simpsons) Мат Грьонинг - Маргарет, е починала на възраст 94 години, предаде NME.com, позовавайки се на информация на местния вестник The Oregonian.

Макар Маргарет Грьонинг никога да не е била наричана Мардж,
синът ѝ неведнъж е признавал, че ролята на майката-домакиня с това име е вдъхновена и кръстена на нея, пише dnevnik.bg.

Маргарет Грьонинг се ражда под името Маргарет Уигъм (друго име, познато на феновете на "Семейство Симпсън" - бел. ред.) и се омъжва за Хоумър Грьонинг, с когото имат четири деца - Мат, Марк, Лиса и Маги. Подобно на Мардж Симпсън тя има сестра на име Пати.

През 1997 г. в интервю за "Дейтън дейли нюз" Маргарет Грьонинг споделя, че синът ѝ "просто си е помогнал с всички тези имена", и отбелязва, че е "странно хората да си мислят, че ти си анимация". Тя все пак коментира героинята, която е вдъхновила, с това, че Мардж Симпсън наистина иска най-доброто за всички и иска всички да са щастливи. "Тя е медиаторът в семейството, предполагам", казва още тя.

Анимационната поредица "Семейство Симпсън" е първият хитов сериал на "Фокс", който се излъчва за първи път през 1989 г. и досега е най-дълго продължаващият щатски ситком. Поредицата е гледана в над 100 страни и след повече от две десетилетия съществуване популярността на сериала отдавна излиза отвъд телевизионния екран.

Семейството има собствени звезди на Алеята на славата в Холивуд заедно със създателя си. Героинята Маргарет позира за сп. "Плейбой", героите вдъхновиха дори модна линия, а репликата "доу!", с която Хоумър изразява раздразнение или отегчение, влезе в Оксфордския речник.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини