Гейовете в Ню Йорк вдигат икономиката на Голямата ябълка

  • 26 юли 2011 15:50

  • 1018
  • 2
Гейовете в Ню Йорк вдигат икономиката на Голямата ябълка
© gettyimages

Официалната туристическа агенция на "Голямата ябълка", започна глобална маркетингова кампания за привличане на хомосексуални двойки, които вече могат законно да сключат брак в града, предаде Ройтерс.

Хотели и ресторанти предлагат оферти за гей сватби. Някои предлагат частен превоз с лимузина до градския съвет и два билета за шоу на Бродуей. Вчера еднополови двойки се наредиха на дълга опашка пред бюрото за женитби в Манхатън, след като от полунощ получиха официалното право да сключат законен брак в Ню Йорк. "Това ще има огромно влияние от икономическа гледна точка, както и върху сватбената индустрия като цяло", посочва мениджър на луксозна компания за кетъринг. Според най-новите оценки на Сената на щата Ню Йорк разрешаването на еднополовите бракове през идните три години ще стимулира икономиката на щата с 391 млрд. долара, които ще бъдат добре дошли на фона на затрудненията на американската икономика.

Сватбите и без това вече са голям бизнес в Ню Йорк. Средният бюджет за сватба в Манхатън е 70 730 долара, което е два пъти над средното за страната ниво, сочи проучване за 2010 година. "Ню Йорк вече е дестинация "Номер едно" за LGBT туризма (насочен към лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални). Големи магнити са Бродуей и нощният живот. А всяка двойка пътува с по 50 гости, които ще имат нужда от хотелски стаи", посочва Анджи Наварес, директор по сватбите в кетърингова агенция.

Ню Йорк е най-големият американски щат, разрешаващ еднополовите бракове, каквито могат да бъдат сключени също така в Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшър, Върмонт и федерален окръг – Колумбия. Според експерти в Бостън първата вълна от хомосексуални двойки, сключили брак, е била от по-възрастни хора, които са искали да се оженят бързо заради опасения, че законът може да бъде отменен както в Мейн и Калифорния. Тези първи сватби са били по-малки и са били нужни няколко години докато започнат по-големите, прахоснически сватби. През първите пет години пък хомосексуалните бракове са донесли на икономиката на Масачузетс 111 млн. долара, сочи изследване от 2009 г.

Последвайте канала на

БТА
1018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nnnn

2011.07.26 | 17:44

2
millioni milliardi ; tezi koito pishat statiite si slagat kakvoto im padne
gost

2011.07.26 | 17:28

1
Включи се в най-добрата социално-стратегическа игра в мрежата и помогни на България да стане суперсила. Работи, тренирай и се бий за да развиеш героя си и да го превърнеш в боец, политик или пък журналист. Включи се сега: http://www.erepublik.com/en/referrer/Pako+Pakov

Добави коментар

Водещи новини