Барак Обама: Конгресът спешно да приеме новия федерален бюджет

  • 27 април 2013 19:35

  • 993
  • 1
Барак Обама: Конгресът спешно да приеме новия федерален бюджет
© Getty Images/Guliver

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият поиска от Конгреса спешни действия по приемането на новия федерален бюджет.

В традиционното си съботно обръщение към нацията държавният глава заяви, че "преди седмица е представил новия проектобюджет, който за няколко години трябва да замени настоящите огромни съкращения на държавните разходи". По думите му документът предвижда и "данъчна реформа, както и инвестиции в области като образованието, научните изследвания и създаването на нови работни места".

Президентът изрази надежда, че депутатите "ще покажат междупартийна солидарност и ще предприемат спешни действия, за да помогнат на американските семейства, които изпитват проблеми заради съкращенията на държавните разходи".

Президентът подчерта, че "американската икономика се развива, а бюджетният дефицит намалява". Въпреки това, той призова "да се направи повече в подкрепа на средната класа" . Това по думите му е сред основните приоритети на неговата администрация. Сред другите основни цели американският държавен глава посочи икономическия растеж и създаването на работни места.

Последвайте канала на

993 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бахама

2013.04.28 | 08:29

1
мда... трябва нова воина и сме се управили.

Добави коментар

Водещи новини