В сградата, където вероятно се укрива Джохар Царнаев, са станали няколко експлозии

  • 19 април 2013 19:07

  • 2569
  • 0
В сградата, където вероятно се укрива Джохар Царнаев, са станали няколко експлозии
© Снимка © Getty Images/Guliver

В сградата, където вероятно се укрива заподозреният атентатор от бостънския маратон Джохар Царнаев, са станали няколко експлозии, съобщи тв канал "Скай нюз", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Понастоящем специални части се опитват да превземат сградата. Полицията издирва трети заподозрян за организирането на терористичния акт. Има данни, че той може би е напуснал Бостън с автомобил и сега се намира в щата Кънектикът. Говорител на полицията в Кънектикът заяви, че е открит автомобил, който може би принадлежи на един от предполагаемите атентатори. Лондонският "Таймс" помести на уебсайта си информация, че правоохранителните органи в САЩ се опасяват, че на тялото си Джохар Царнаев е прикрепил експлозиви. Неговият брат - Тамерлан Царнаев - загина от раните си при опит на полицията да го арестува тази нощ, като според медии на неговото тяло имало взривни вещества, предаде ИТАР-ТАСС.

Агенцията допълва, че президентът Барак Обама е получавал информация за събитията в Бостън през изминалата нощ, както съобщи Белият дом. Според ИТАР-ТАСС в момента Обама се съвещава в кабинета си с директора на ФБР Робърт Мълър и съветника си по национална сигурност Том Донилън, към които по видеоканали са се присъединили държавният секретар Джон Кери, директорът на ЦРУ Джон Бренън и министърът на националната сигурност Джанет Наполитано.

Последвайте канала на

БТА
2569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини