САЩ отпускат 10 млн. долара на сирийските бунтовници

  • 12 април 2013 09:07

  • 513
  • 0
САЩ отпускат 10 млн. долара на сирийските бунтовници
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият разреши да се отпуснат 10 милиона долара за пряка помощ от несмъртоносен характер за сирийските бунтовници - храна и медикаменти, предаде АФП.

Тази помощ бе обявена в края на февруари от държавния секретар Джон Кери. В меморандум до държавния секретар и министъра на отбраната Обама нарежда да се отпусне сума "до 10 милиона долара за лекарствена и хранителна помощ за Сирийската опозиционна
коалиция и Сирийския висш военен съвет"
, който ръководи бунтовниците от Сирийската свободна армия. Тази сума се прибавя към 117 милиона долара помощ с несмъртоносен характер за сирийската опозиция.

САЩ оказват и хуманитарна помощ на Сирия в размер 385 милиона долара за около 4-те милиона изселени в рамките на страната си сирийци и 1,2 милиона бежанци в съседни страни. САЩ, както и другите западни страни, обаче не доставят оръжия на сирийските бунтовници поради опасения, че може да попаднат в ръцете на ислямистки екстремисти.

Последвайте канала на

БТА
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини