Барак Обама отстъпва пред оръжейното лоби

  • 05 април 2013 08:47

  • 642
  • 0
Барак Обама отстъпва пред оръжейното лоби
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в своя реч, изнесена в Денвър, щата Колорадо, призова Конгреса по законодателен път да задължи продавачите на оръжия да извършват щателна проверка на покупателите и да не допускат към владение на оръжие криминални елементи.

Американският държавен глава фактически свали издигнатото след трагедията в училище в Нютаун, щата Кънектикът, изискване за забрана на продажба на автоматични оръжия, пише "Независимая газета".

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият изнесе реч в Полицейската академия в Денвър, посветена на усилията на администрацията за затягане на контрола на оборота на огнестрелно оръжие. Президентът напомни за извършените в щата Колорадо две масови убийства с използване на огнестрелно оръжие. Първият бе в училище в град Коломбайн преди 14 години, а вторият - в кино в град Аурора през изминалата година.

По думите на Обама за 100-те дни след трагедията в Нютаун от огнестрелно оръжие в САЩ са загинали повече от 2 000 души.

Последвайте канала на

Весела Найденова
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини