Обама отпуска 100 млн. долара за изследване на човешкия мозък

  • 02 април 2013 17:24

  • 1002
  • 0
Обама отпуска 100 млн. долара за изследване на човешкия мозък
©

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият предложи да бъдат инвестирани 100 милиона долара в проект за изследване на човешкия мозък, наречен Инициатива за изследване на мозъка с иновативни модерни невротехнологии (BRAIN - Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies), предадоха Ройтерс и АП.

Програмата ще бъде финансирана със 100 милиона долара от бюджета за фискалната 2014 г. Белият дом ще публикува идната седмица проектобюджета на правителството за 2014 г. "Инициативата ще ускори разработването и прилагането на нови технологии, с които изследователите ще получават динамични изображения на мозъка. Те ще показват как отделните мозъчни клетки и сложните нервни окончания взаимодействат със скоростта на мисълта", гласи декларация на Белия дом.

"Тези технологии ще отворят нови възможности да се изследва как мозъкът запомня, обработва, използва, складира и изтрива големи количества информация и да се хвърли светлина над сложните връзки между мозъчната дейност и поведението", се казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини