Барак Обама взе участие в традиционното търкаляне на яйца с дървени лъжици

  • 01 април 2013 20:25

  • 767
  • 0
Барак Обама взе участие в традиционното търкаляне на яйца с дървени лъжици
©

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият взе участие днес в традиционното великденско търкаляне на яйца с дървени лъжици на южната морава на Белия дом, предаде ДПА.

Президентът посрещна в резиденцията си над 35 000 гости, дошли за събитието. Обама и семейството му бяха представени от предизвикалия сензация в ЮТюб млад комик Роби Новак, известен с псевдонима Детето президент. Афроамериканчето се ръкуваше с гостите, застанал до държавния глава. Обама се обърна към децата, събрали се на моравата, с думите: "Всички ли са готови? Готови ли сте с лъжиците си?" След това Новак даде началото на състезанието, надувайки свирката.

Традицията на това събитие датира от 1878 г., когато президентът Ръдърфорд Хейс за първи път позволил на деца да търкалят яйца по моравата на Белия дом. Оттогава то е отменяно на няколко пъти заради лошо време, а по време на двете световни войни е било преместено на други известни места във Вашингтон.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини