ФБР коментира скандален доклад за НЛО

  • 29 март 2013 16:39

  • 3518
  • 3
ФБР коментира скандален доклад за НЛО
©

Представители на Федералното бюро за разследване (ФБР) за пръв път от доста време насам се съгласиха да коментират скандален документ, смятан за едно от най-сериозните доказателства за съществуването на извънземни.

Става дума за т.нар. „Отчет на Хотел“, отнасящ се за известния Розуелски инцидент. В него се описва събитие, случило се през 1947 г. Според документа през месец юли на същата година, в района на град Розуел, щата Ню Мексико, катастрофират три неидентифицирани летящи обекта. Разследването е поето от военните, които първоначално потвърждават, че става дума за летящи чинии, а в последствие отричат и твърдят, че в местността се е разбила метеорологична сонда за извършване на синоптични проучвания.

Сега от ФБР признават, че докладът е автентичен и съдържанието му е доста странно, но той не може да бъде смятан за категорично доказателство за съществуването на извънземни, пише actualno.com.

Представителите на бюрото също припомнят, че освен за Розуелския инцидент, в „Отчета на Хотел“ се разказва и за разследване на информация за извънземни пришълци, състояло се през 1950 г. Разследването продължило четири месеца и се основавало на показанията на местни жители. Един от тях, разказващ за среща с НЛО, дори по-късно бил осъден за измама, тъй като от ФБР установили, че представяната от него история не е истина.

Самият „Отчет на Хотел“ представлява специален доклад, съставен през 1950 г. от сътрудника на ФБР Джон Хотел (на чието име е кръстен документът). Вътре подробно се описва и Розуелския инцидент, като данни за него Хотел получил от следовател на Военновъздушните сили на САЩ, името на когото било засекретено.

Според документа в района на град Розуел са катастрофирали три неидентифицирани летящи обекта с кръгла форма с „повдигнат“ нагоре център – както сме свикнали да си представяме масовия образ на летяща чиния.

Диаметърът на всеки от обектите не превишавал 15 метра. Екипажът на летателните апарати се състоял от три хуманоида, всеки от които облечен в дрехи от тънка, метална материя. Посочва се още, че ръстът на съществата не превишавал 1 метър. Според следователя, разследвал случая, причината за катастрофирането на летящите чинии е станало излъчването на мощен радар, монтиран недалеч от мястото на инцидента.

Документът беше официално публикуван през 2011 г. в архива на ФБР и стана изключително популярен. Той беше обявен от уфолозите като едно от основните доказателства за съществуването на извънземни същества.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3518 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
agaeheaha

2015.06.15 | 07:14

3
извънземните съществуват и ви управляват и точно затова не искат да знаете за тях и да се подигравате с такива важни теми, малоумни овце такива тъпи прости!

2013.06.22 | 14:16

2
Avtor Borislava Zamfirova, nqma na4in dane e istina ! Lapaite vadizata, 6arani naivnizi ! :-)

2013.05.08 | 23:23

1
........is.t- W.S..erow-UFO,s fragment, but We -must to know all, about .......

Добави коментар

Водещи новини