Шизофреник накълца със сатър психиатърка

  • 12 март 2013 06:55

  • 2640
  • 1
Шизофреник накълца със сатър психиатърка
©

Психично болен човек се изправи пред съда по обвинение в причиняването със сатър на смъртта на психотерапевт. Съдебният процес срещу Дейвид Тарлоф започна в понеделник след пет години на чудене, дали обвиненият е годен да бъде съден. Катрин Фоги бе жестоко убита от 44-годишния Тарлоф в своя офис в Манхатън през 2008 г.

Адвокатите на обвиняемия не оспорват факта, че той е отнел живота на 56-годишната жена, но поддържат тезата, че той е бил толкова откачен, че не може да бъде подвеждан под наказателна отговорност за нейната смърт. Обвинението и семейството на Фоги са на мнение, че Тарлов е реализирал добре обмислен, криминален план. Самият Тарлоф признава, че е искал да обере колега на Фоги, с която тя деляла офис, за да заведе болната си майка на почивка на Хаваите. Месеци по-късно Тарлоф бе оценен като негоден да бъде съден. Впоследтвие лекари заявиха, че неговото състояние се е подобрило и през 2010 г. е започнало съставянето на съдебното жури, но той отново бил обявен за негоден.

Според властите, Тарлоф е бил подготвил голяма чанта с ножове, с чиято помощ да държи в плен психотерапевта си и да поиска откуп в размер на 40 000 долара за него, след което да вземе майка си от дом за възрастни и да избяга с нея на Хаваите. Делото бе в застой редица години заради менталното състояние на шизофреника.

В случай че процесът продължи, съдебните заседатели ще бъдат попитани, дали Тарлоф, който има десетилетна история на хоспитализации и халюцинации за Господа и Сатаната, че му говорят, е знаел, че извършва зло, убивайки Фоги.

Преди убийството двамата никога не са се срещали. По неговите думи, той се изплашил, че тя ще го нападне, защото го притеснявал нейния дълъг маникюр. ”Повярвайте ми, иска ми се тя да не беше там, но аз си помислих, че тя е зла. Затова я убия. Мислех, че нямам избор”, е казал Тарлов на психиатър през 2010 г.

“Всичко, що се отнася до мисловния му процес е много откачено, затова проверката установи, че той е законно луд”, коментира адвокат Брайън Коноски. Въпреки това, обвинението и семейството на Фоги са на мнение, че, независимо от болестта, Тарлоф е реализирал обмислен и жесток план. “Той е планирал това”, бил е тежко въоръжен, казва Оуън Фоги, един от братята на жертвата. “Той е бил решен, както изглежда, да спре всеки, който му попречи на плана. И, за нещастие, това е била нашата сестра. Той трябва да бъде подведен под отговорност с цялата строгост на закона”, казва още Оуън.

Срещата между Тарлоф и 56-годишната психотерапветка, специализирала в лечението на хора с проблеми във взаимоотношенията, е била чиста случайност. Фоги е деляла офис с психиатъра Кент Шинбах, който е лекувал Тарлоф през 1991 г. и оттогава не го бил виждал.

През 2008 г. изпадащият във все по-голяма паника Тарлоф се опитал да изработи, според него, спасителен план за майка си и тогава се сетил за Шинбах. Той бил сигурен, че психиатърът е имал пари. Според плана, той е трябвало да ги изтегли от банкомат, след като принуди лекаря да му даде своя пин код. “Помислих си, че само ще го ударя леко по-главата. Никой няма да разбере, а аз щях да имам 40 000 долара”, е казал Тарлоф по време на разпит.

Изготвяйки плана, Тарлоф отишъл една вечер в офиса с гумен чук, комплект кухненски ножове, въже, тиксо, куфар, пълен с пелени за еднократна употреба за възрастни и дрехи за майка си. По-късно той споделя, че си е мислил, че планът му е получил благословията на Господ. В офиса обаче вместо Шинбах той заварва Фоги и я удря със сатъра 15 пъти. След това ранява сериозни и Шинбах, който се опитва да спаси жената.

Тарлоф е бил студент в колеж, когато развил сериозна форма на параноя и започнал да подозира всичките си колеги, също бил обсебен от темата за Господ и дявола. С течение на годините той е бил приеман в болница за лечение десетки пъти. Той твърди, че е виждал Сатаната в ума си и “окото на Господ” на пода в кухнята си, се казва в документи на психолози и съда.

Преди ареста, когато чул сирените на пристигащите полицаи, той си помислил, че те са повикани от неговите лоши мисли. Според него, парчета хартия, разпилени по улицата, са били специални послания от Господ.

Последвайте канала на

Novini.bg
2640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.13 | 17:15

1
Като не става за нищо и създава проблеми да го гръмнат, егати!

Добави коментар

Водещи новини