"Gone Too Soon" напомня за Ейми Уайнхаус и Кърт Кобейн

  • 15 февруари 2013 08:19

  • 1633
  • 0
"Gone Too Soon" напомня за Ейми Уайнхаус и Кърт Кобейн
©

Експозиция от вещи на музикални легенди, които са ни напуснали твърде рано, ще обиколи Съединените щати.

Ейми Уайнхаус, Джим Морисън, Кърт Кобейн, Джанис Джоплин и Джими Хендрикс имат доста общи неща. Освен че са създатели на безсмъртна музика, всички те ни напуснаха на една и съща възраст - 27 години. Сега те са част от пътуващата изложба "Gone Too Soon", която ще обиколи САЩ тази година, разказва БНТ. В експозицията са включени вещи на тези звезди, както и на други известни личности, които са ни напуснали много рано.

"В историята на поп и рок музиката познаваме много звезди, които ни напуснаха без време. С тази изложба искаме да обърнем специално внимание на тяхното легендарно изкуство. Избрали сме вещи на едни от най-забележителните артисти", казва Джеф Нолан.

В колекцията са включени както китари и официални тоалети, така и по-лични вещи на звездите. Сред най-интересните експонати са годишници от ученическите години на Джим Морисън и на фронтмена на "Нирвана" Кърт Кобейн.

"Годишниците са забавни. Очарователно е да видиш звездите в старите албуми. По-забавно е обаче, когато оглеждаш другите хора и в главата ти започват да се зараждат различни истории. Колко ли от тези хора са седяли в бара и са разказвали колко "добри" приятели са били в гимназията с Джими Хендрикс например", поясни Джеф Нолан.

В експозицията има вещи също на Уитни Хюстън и Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на. Колекцията, направена от Международната рок асоциация, е най-голямата по рода си в света. Изложбата ще обиколи едни от най-значимите за рока градове в САЩ.

Последвайте канала на

1633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини